Fyldninger

Fyldninger

Huller i tænderne (caries) er en af de mest udbredte tandsygdomme. Caries udvikler sig langsomt og kan standses i en tidlig fase, hvis man får den rette behandling. Hvis caries ikke behandles, kan man risikere at ødelægge tænderne.

Caries behandles typisk ved at man fjerner det syge tandvæv og erstatter dette med en fyldning. Er hullet i tanden meget dybt, kan det blive nødvendigt at rodbehandle tanden.

For at udvikle et hul i en tand, kræves der to elementer – nemlig bakterier og sukker. Derfor kan man forebygge caries ved omhyggelig mundhygiejne. Dvs. tandbørstning med fluortandpasta 2 gange dagligt samt jævnlig anvendelse af tandtråd eller mellemrumsbørster.

Desuden er det vigtigt at spise sundt og undgå søde mellemmåltider.

Ved det regelmæssige tandeftersyn vil tandlægen eller tandplejeren naturligvis altid undersøge, om der er begyndende huller og rådgive om, hvordan du undgår, at det udvikler sig yderligere.

Der er udviklet mange fyldningsmaterialer, og i dag er det foretrukne materiale plast. Da plast er tandfarvet kan fyldningen laves, så den ikke kan ses. Plasten kræver, at der kan holdes helt tørt, når den laves, og i enkelte tilfælde er dette ikke muligt. I disse tilfælde kan det blive nødvendigt at lave tanden i amalgam, som ikke kræver, at det er tørt på samme måde.

Behandlinger

Priser

Om os